Madžarski piščančji golaž z vlivanci

Madžarski piščančji golaž z vlivanci (foto: Profimedia) Profimedia
24. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Piščanec in vlivanci ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za vlivance:

  • 2 jajci
  • 6 žlic moke
  • 4 žlice zdroba
  • sol

Za golaž:

  • 1 majhen piščanec
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 majhen korenček
  • 2 stebli zelene
  • 2 rdeči papriki
  • 1 čili
  • 4 žlice olja
  • 3 žlice mlete sladke paprike
  • kumino
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 V skledo vlijte 100 ml vode, vanju ubijte jajci in ju razžvrkljajte.

Dodajte moko, zdrob in sol ter vse skupaj zmešajte v gladko testo. Skozi cedilo z večjimi luknjami ga potisnite v vrelo slano vodo in vlivance kuhajte, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedite in primešajte malo olja.


2 Piščanca očistite in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in kumino. Olupite čebule, česen, korenček, zeleno in papriki pa očistite. Zelenjavo zrežite na kocke.


3 V večji kozici segrejte olje in na njem z vseh strani zlato popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice in na maščobi zlato popražite čebulo. Dodajte česen, korenje, zeleno, vse skupaj potresite z mleto papriko in malce podušite. V kozico ponovno dajte meso, prilijte 700 ml vode in vse skupaj dušite 40 minut.


4 10 minut pred koncem kuhanja dodajte kocke paprike in čilija. Golaž začinite s soljo in poprom in ga postrezite z vlivanci.