Madžarski piščančji golaž z vlivanci

Madžarski piščančji golaž z vlivanci (foto: Profimedia) Profimedia
24. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Piščanec in vlivanci ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za vlivance:

  • 2 jajci
  • 6 žlic moke
  • 4 žlice zdroba
  • sol

Za golaž:

  • 1 majhen piščanec
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 majhen korenček
  • 2 stebli zelene
  • 2 rdeči papriki
  • 1 čili
  • 4 žlice olja
  • 3 žlice mlete sladke paprike
  • kumino
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 V skledo vlijte 100 ml vode, vanju ubijte jajci in ju razžvrkljajte.

Dodajte moko, zdrob in sol ter vse skupaj zmešajte v gladko testo. Skozi cedilo z večjimi luknjami ga potisnite v vrelo slano vodo in vlivance kuhajte, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedite in primešajte malo olja.


2 Piščanca očistite in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in kumino. Olupite čebule, česen, korenček, zeleno in papriki pa očistite. Zelenjavo zrežite na kocke.


3 V večji kozici segrejte olje in na njem z vseh strani zlato popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice in na maščobi zlato popražite čebulo. Dodajte česen, korenje, zeleno, vse skupaj potresite z mleto papriko in malce podušite. V kozico ponovno dajte meso, prilijte 700 ml vode in vse skupaj dušite 40 minut.


4 10 minut pred koncem kuhanja dodajte kocke paprike in čilija. Golaž začinite s soljo in poprom in ga postrezite z vlivanci. 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri