Ideja za slastno rulado...
Za 14 kosov potrebujete:
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 80 g moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 50 g mletih makovih semen
- 30 g masla
Za kremo:
- 250 ml smetane
- 250 g maskarponeja
- 100 g ribezove marmelade
- pest zamrznjenega ribeza + ribez za okrasitev
Priprava:
1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Moko in pecilni prašek presejte v skledo in primešajte še mak. Mešanico primešajte jajčni peni, dodajte zmehčano maslo in vse spušaj dobro premešajte.
2 Testo prelijte v nizek pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Po peki naj se biskvit ohladi v pekaču.
3 Smetano čvrsto stepite, dodajte maskarpone in marmelado. Na koncu primešajte ribez.
4 Biskvit prevrnite na papir za peko in odstranite tistega, na katerem se je pekel. Biskvit znova obrnite in ga premažite s kremo. Nato ga zvijte s pomočjo papirja za peko in rulado za 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasite z ribezom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?