25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Makova rulada z ribezovo kremo

Makova rulada z ribezovo kremo (foto: Profimedia) Profimedia
30. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za slastno rulado...

Za 14 kosov potrebujete:

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 80 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 50 g mletih makovih semen
  • 30 g masla

Za kremo:

  • 250 ml smetane
  • 250 g maskarponeja
  • 100 g ribezove marmelade
  • pest zamrznjenega ribeza + ribez za okrasitev

Priprava:

1 Jajca penasto stepite s sladkorjem. Moko in pecilni prašek presejte v skledo in primešajte še mak. Mešanico primešajte jajčni peni, dodajte zmehčano maslo in vse spušaj dobro premešajte.

2 Testo prelijte v nizek pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Po peki naj se biskvit ohladi v pekaču.

3 Smetano čvrsto stepite, dodajte maskarpone in marmelado. Na koncu primešajte ribez.

4 Biskvit prevrnite na papir za peko in odstranite tistega, na katerem se je pekel. Biskvit znova obrnite in ga premažite s kremo. Nato ga zvijte s pomočjo papirja za peko in rulado za 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasite z ribezom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri