25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Makova torta s hruškami

Makova torta s hruškami (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Košček dobre torte razveseli vsakega jedca!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 250 g moke 
  • 15 g kvasa 
  • 1 žlico trsnega sladkorja 
  • 100 ml mleka 
  • ščepec soli
  • 50 g sladkorja v prahu 
  • lupinico 1 limone
  • 1 rumenjak 
  • 50 g masla

Za nadev:

  • 200 ml mleka 
  • 200 g mletega maka
  • 3 žlice medu 
  • 3 žlice sladkorja
  • 20 g praška za puding 
  • zdrobljene piškote

Za okrasitev:

  • 2 hruški 
  • 2 žlici masla
  • 1 žličko medu
  • 50 g mandljevih lističev

Priprava:

1 Moko presejte v skledo in sredi kupčka naredite jamico. Vanjo zdrobite kvas, dodajte 1 žličko sladkorja in polovico mlačnega mleka. Skledo za 5 do 10 minut postavite na toplo. Nato dodajte preostalo mlačno mleko, sol, preostal sladkor, limonino lupinico, rumenjak in stopljeno maslo.

2 Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 do 45 minut postavite na toplo, da vzhaja. Nato ga rahlo pregnetite in razvaljajte 1 cm debelo. Z njim obložite namaščen tortni model. Zmešajte sestavine za nadev in jih pustite lahno vreti 1 minuto. Če je treba, mešanico zgostite z zdrobljenimi piškoti.

3 Ohlajen nadev razporedite po testu, ga prekrijte z rezinami hruške in premažite z maslom, stopljenim z medom. Potresite z mandljevimi lističi. Pito 45 minut pecite v pečici, segreti na 45 minut. Ko se ohladi, jo zrežite na kose.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri