10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Makove rezine z malinovim prelivom

Makove rezine z malinovim prelivom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
19. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Mak in maline - preprosto odlična kombinacija!

Sestavine:

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 2 jogurtova lončka kristalnega sladkorja 
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 2 jogurtova lončka bele moke
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • pol jogurtovega lončka polnomastnega mleka
  • pol jogurtovega lončka gazirane vode
  • 100 g mletega maka

Malinov preliv:

  • 500 ml polnomastnega mleka
  • 4 jedilne žlice ostre moke 
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja 
  • 400 g malin

Priprava:

Pečico ogrejemo na 175 °C. Rumenjake zmiksamo s polovico kristalnega sladkorja. V drugi skledi stepemo beljake s preostankom sladkorja. K rumenjakom primešamo mak, olje in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter mleko in gazirano vodo. Na koncu primešamo še beljakov sneg. Biskvit enakomerno porazdelimo v namaščen pekač in ga pečemo približno 20 minut. Nato v mleko vkuhamo moko s sladkorjem. Zmes neprestano mešamo, dokler se ne zgosti. Dodamo vaniljeva sladkorja in na koncu še odmrznjene maline. Pripravljen preliv vlijemo po ohlajenem biskvitu in počakamo, da se sladica ohladi. Na koščke narezano pecivo postrežemo po kosilu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri