Zamrznjene so prav tako odlične!
Tisti, ki obožujete te sladke rdeče sadeže, jih imate zagotovo v zamrzovalniku za pripravo domačega sladoleda. Lahko pa pripravite tudi zavitek in ga postrežete s sladoledom!
Malinov sirni zavitek z malinovim kokosovim sladoledom
Sestavine:
Za zavitek:
• vlečeno testo
• 3 skodelice skute
• maline (količina po želji)
• rdeči ribez (količina po želji)
• vanilja
• cimet
• rum
Za sladoled:
• 2 skodelici grškega jogurta
• 1 skodelica navadnega jogurta
• 2 skodelici kokosove moke (lahko je drobno zmleta)
• maline (količina po želji) • banana
• rdeči ribez ali še kakšno drugo sadje (količina po želji)
Priprava:
Zavitek: Zmešamo maline in rdeči ribez (lahko tudi kakšno drugo sadje), skuto in dodatke po želji (vanilja, cimet in rum) pustimo vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo med seboj, in nadevamo testo. Pečemo 40 minut pri 180–200 stopinj Celzija.
Sladoled: Vse sestavine zmešamo in pustimo vsaj 60 minut, da se okusi prepojijo med seboj, nato ga damo v aparat za sladoled in naredimo sladoled v skladu z navodili na aparatu.
Recept je prispevala Helena Gašperlin za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.
Domač malinov sladoled
Sestavine:
• skodelica zamrznjenih
• malin
• grški jogurt
• javorjev sirup po okusu
• žlička vaniljeve arome
• po želji banana
Priprava:
V blender damo grški jogurt, zamrznjene maline (po želji tudi katero koli drugo zamrznjeno sadje – maline, jagode ali borovnice), javorjev sirup po okusu in vaniljevo aromo. Če želimo, lahko dodamo banano, da je sladoled bolj kremast. Vse sestavine pretlačimo in sladoled je pripravljen.
Recept je prispevala Polona Valh za spletno stran Malinca (www.malinca.si), kjer boste našli polno shrambo zdravja in preizkušenih receptov zdravih jedi.