Pomladno in lahko...
Za 8 kosov potrebujete:
Za biskvit:
- 50 g moke
- ½ žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 70 g sladkorja
- 5 jajc
- 50 ml olja
Za kremo:
- 300 g malinove marmelade
- 400 g kremnega smetanovega namaza
- 200 ml smetane
- 5 žlic sladkorja v prahu
In še:
- 125 g svežih malin
Priprava:
1 Moko presejte v skledo. Dodajte sodo bikarbono, ščepec soli in sladkor. Jajca penasto stepite in jih izmenično z oljem primešajte mokasti mešanici.
2 Manjši tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo. 45 do 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Pečen biskvit naj se popolnoma ohladi, nato pa odstranite obod modela.
3 Smetanovemu namazu primešajte ohlajeno smetano in sladkor. Nato vse skupaj stepite v čvrsto kremo.
4 Biskvit vodoravno zrežite na tri dele in vsakega premažite z marmelado in delom kreme. Zložite vse tri dele skupaj in s kremo premažite še celotno torto. Okrasite jo z očiščenimi malinami in smetanovimi kupčki.