Malinova torta

Malinova torta (foto: Profimedia) Profimedia
22. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pomladno in lahko...

Za 8 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 50 g moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 70 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 50 ml olja

Za kremo:

  • 300 g malinove marmelade
  • 400 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 ml smetane
  • 5 žlic sladkorja v prahu

In še:

  • 125 g svežih malin

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte sodo bikarbono, ščepec soli in sladkor. Jajca penasto stepite in jih izmenično z oljem primešajte mokasti mešanici.

2 Manjši tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo. 45 do 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Pečen biskvit naj se popolnoma ohladi, nato pa odstranite obod modela.

3 Smetanovemu namazu primešajte ohlajeno smetano in sladkor. Nato vse skupaj stepite v čvrsto kremo.

4 Biskvit vodoravno zrežite na tri dele in vsakega premažite z marmelado in delom kreme. Zložite vse tri dele skupaj in s kremo premažite še celotno torto. Okrasite jo z očiščenimi malinami in smetanovimi kupčki.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri