Sivka se lepo poda v marelično marmelado, ki ji lahko dodate še mandljeve palčke in med. Cvetove osmukajte z vejic in jih preprosto skuhajte skupaj s sadjem.
Sestavine:
- 40 g mandljevih paličic
- 700 g zrelih marelic
- 450 g želirnega sladkorja 1:1
- 1 zavitek citronske kisline
- 1 žlica sivkinih cvetov
Priprava:
Mandljeve paličice sesekljajte, jih popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe in jih ohladite.
Marelice na okrogli strani križno zarežite in jih za približno 30 sekund blanširajte v vreli vodi. Nato jih na cedilu prelijte z mrzlo vodo in jih olupite. Olupljene marelice razpolovite in jim odstranite koščice. Odmerite 500 g marelic in jih skupaj z želirnim sladkorjem in citronsko kislino zmeljite v kašo.
Kaši dodajte sivko in vse skupaj z ročnim električnim mešalnikom mešajte 40 minut. V marmelado vmešajte mandlje.
Marmelado do roba nalijte v čiste kozarce in jih dobro zaprite. Pred uporabo jo pustite stati vsaj 1 dan.
Iz Lise
Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk