Majhni razkošni kosi s fino kremo
Za 6 kosov potrebujete
Za testo:
- 100 g moke
- 50 g mletih mandljev
- 1 jajce
- sol
- 30 g sladkorja
- 60 g hladnega masla (kocke)
Za oblogo:
- sredico 1 stroka vanilje
- 100 ml mleka
- 150 g smetane
- 3 rumenjake
- 30 g sladkorja
- 12 polovičk marelic (vloženih)
- 1 zavitek tortnega obliva (prozornega)
- 3 žlice mandljevih lističev
Priprava
Pregnetite sestavine za testo. Zavijte ga v folijo in ga za 20 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Šest namaščenih modelčkov za mini pite (premera 10 cm) obložite s testom. Dno prebodite z vilicami. Nanje položite papir za peko in suhe stročnice za obtežitev in testo pecite približno 20 minut. Nato odstranite stročnice in papir ter pustite, da se testo ohladi.
Zavrite mleko in smetano z vaniljevim strokom. Rumenjake stepite s sladkorjem. Počasi primešajte vroče mleko in vse skupaj pri nizki temperaturi pustite lahno vreti, da dobite lepo kremno zmes. Med tem časom kremo ves čas mešajte, z mešanjem pa jo tudi ohladite.
Sadeže listnato zarežite. Po torticah porazdelite kremo in marelice. Po navodilih z embalaže pripravite obliv. Premažite ga po marelicah in jih potresite z mandlji.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na kos: približno 400 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 27 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?