Špinača in piščanec - odlična kombinacija!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi
- strt črn poper
- 2 stroka česna
- 2 rezini limone
- 3 vejice timijana
- 1 vejico rožmarina
- 50 ml olja
Za skorjico:
- 1 en dan staro žemljo
- 1 žličko nastrgane limonine lupinice
- 1 žličko timijanovih lističev
- 1 žličko sesekljanega rožmarina
- 1 strok česna
- sol
- 2 žlici olivnega olja
Za špinačo:
- 400 g špinače
- 1 čebulo
- 50 g masla
- 3 stroke česna
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Očistite meso, ga osušite in dajte v pekač. Začinite ga s soljo, poprom, rezinami česna, rezinami limone, vejicami timijana in rožmarina ter prelijte z dvema tretjinama olja. Meso pokrijte s folijo za živila in ga za 60 minut postavite v hladilnik.
2 Kruh zrežite na kocke in jih zmeljite. Stresite jih v skledo, dodajte lupinico limone, zelišča, sesekljan česen, sol in olivno olje ter vse skupaj premešajte.
3 Meso vzemite iz marinade, ga dobro ocedite in ga na eni strani povaljajte v kruhovi mešanici. Meso nato na isti strani položite v ponev s segretim preostalim oljem. Ko se skorjica obarva zlato rjavo, meso obrnite in ga popecite še z druge strani. Nato ga dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga 12 do 18 minut (glede na velikost prsi) pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki pekač pokrijte in meso pustite na toplem še 5 minut.
4 Špinačo oplaknite in jo stresite v skledo s hladno vodo. Nato jo ponovno oplaknite in pustite stati v vodi, da umazanija pade na dno. Lističe poberite s površine in ponovite postopek.
5 Olupite čebulo in jo sesekljajte. Stekleno jo popražite na vročem maslu. Dodajte odcejene liste špinače in noževo konico strtega česna s soljo. Primešajte še poper. Špinačo samo malce pokuhajte in jo postrezite z rezinami mesa.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?