Marmelada iz belega grozdja

Marmelada iz belega grozdja (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
23. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Sezonska dobrota, ki vas ro razvajala tudi čez zimo

Sestavine

  • 1 kg belih grozdnih jagod
  • 800 g sladkorja
  • 2 dl jabolčnega soka

Priprava

Grozdne jagode operite, olupite in jim odstranite peške. Kozarce za vlaganje vsaj za 15 minut potisnite v pečico, ki ste jo ogreli na 80 stopinj. Pristavite lonec z debelim dnom, v katerem zavrite sladkor in vodo. Nato v lonec prilijte jabolčni sok in dodajte grozdje.

Dobro premešajte in pustite, da vse skupaj še enkrat zavre. Ko ponovno zavre, na srednjem ognju med občasnim mešanjem kuhajte še 20 minut. Še vročo marmelado nadevajte v vroče kozarce in jih napolnite skoraj do roba (za prst pod robom).

Kozarce tesno zaprite, obrnite s pokrovčkom navzdol, pokrijte z odejo ter pustite, da se počasi ohladijo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri