25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Marmorna bučna torta

Marmorna bučna torta (foto: Profimedia) Profimedia
15. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Da ne zmanjka idej za okusne torte...

Za 10 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 130 g drobno mletih kakavovih piškotov
  • 40 g zmehčanega masla

Za kremo:

  • 250 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 g trsnega sladkorja
  • 250 g bučnega pireja
  • 3 jajca
  • 3 žlice presejane moke
  • 1 žličko cimeta
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • ščepec soli
  • 120 g temne čokolade
  • bele čokoladne ostružke

Priprava:

1 Dno tortnega modela obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj. Mlete piškote stresite v skledo in jo zmešajte s stopljenim maslom. Mešanico dobro zatisnite ob dno modela.

2 V drugi skledi gladko zmešajte smetanov namaz in sladkor. Dodajte še bučni pire, jajca, moko, cimet, ingver in sol. Kremo za nekaj časa postavite stran.

3 V tem času nad vročo vodno kopeljo stopite temno čokolado. Eno tretjino testa dajte v skledo in mu primešajte čokolado. Bučni pire razporedite po piškotnem dnu in pogladite površino. Prelijte s čokoladnim testom. Nato z vilicami premešajte obe vrsti testa, da dobite marmoriran vzorec. Torto pecite približno 50 minut. Pred serviranjem jo okrasite s čokoladnimi ostružki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri