Marmorni kolač s čokoladnim prelivom

5. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Marmorni kolač s čokoladnim prelivom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Z zelooo velikooo čokolade

Za 16 kosov potrebujete

  • 5 jajc
  • 200 g masla
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 350 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 8 žlic mleka
  • 100 g mletih mandljev
  • 40 g kakava v prahu
  • 200 g temne kuverture
  • 1 žlico smetane

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za vence (približno 2 l). Ločite rumenjake od beljakov. Kremasto zmešajte zmehčano maslo, pomarančno lupinico, sladkor in vaniljev sladkor. Drugega za drugim primešajte rumenjake. Zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico izmenjaje s pomarančnim sokom, 6 žlicami mleka in mandlji primešajte kremasti mešanici. Beljake stepite v trd sneg in jih najprej primešajte polovico, nato pa še preostale.

Tretjini testa primešajte kakav in 2 žlici mleka. V model denite svetlo in temno testo ter ga marmorirajte z vilicami. Nato ga pecite približno 60 minut in nato počakajte, da se ohladi.

Kuverturo sesekljajte in jo stopite skupaj s smetano. Prelijte po kolaču in počakajte, da se strdi.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?