Z zelooo velikooo čokolade
Za 16 kosov potrebujete
- 5 jajc
- 200 g masla
- 1 žličko naribane lupinice neškropljene pomaranče
- 200 g sladkorja
- 1 žlico vaniljevega sladkorja
- 350 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 150 ml pomarančnega soka
- 8 žlic mleka
- 100 g mletih mandljev
- 40 g kakava v prahu
- 200 g temne kuverture
- 1 žlico smetane
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za vence (približno 2 l). Ločite rumenjake od beljakov. Kremasto zmešajte zmehčano maslo, pomarančno lupinico, sladkor in vaniljev sladkor. Drugega za drugim primešajte rumenjake. Zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico izmenjaje s pomarančnim sokom, 6 žlicami mleka in mandlji primešajte kremasti mešanici. Beljake stepite v trd sneg in jih najprej primešajte polovico, nato pa še preostale.
Tretjini testa primešajte kakav in 2 žlici mleka. V model denite svetlo in temno testo ter ga marmorirajte z vilicami. Nato ga pecite približno 60 minut in nato počakajte, da se ohladi.
Kuverturo sesekljajte in jo stopite skupaj s smetano. Prelijte po kolaču in počakajte, da se strdi.
Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.
Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 39 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?