Marmorni kolač s čokoladnim prelivom

Marmorni kolač s čokoladnim prelivom (foto: stockfood photo) stockfood photo
5. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Z zelooo velikooo čokolade

Za 16 kosov potrebujete

  • 5 jajc
  • 200 g masla
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 350 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 150 ml pomarančnega soka
  • 8 žlic mleka
  • 100 g mletih mandljev
  • 40 g kakava v prahu
  • 200 g temne kuverture
  • 1 žlico smetane

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za vence (približno 2 l). Ločite rumenjake od beljakov. Kremasto zmešajte zmehčano maslo, pomarančno lupinico, sladkor in vaniljev sladkor. Drugega za drugim primešajte rumenjake. Zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico izmenjaje s pomarančnim sokom, 6 žlicami mleka in mandlji primešajte kremasti mešanici. Beljake stepite v trd sneg in jih najprej primešajte polovico, nato pa še preostale.

Tretjini testa primešajte kakav in 2 žlici mleka. V model denite svetlo in temno testo ter ga marmorirajte z vilicami. Nato ga pecite približno 60 minut in nato počakajte, da se ohladi.

Kuverturo sesekljajte in jo stopite skupaj s smetano. Prelijte po kolaču in počakajte, da se strdi.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri