Za letošnje praznike navdušite s to sladico...
Za 20 kosov potrebujete:
Za testo:
- 4 jajca
- 100 g medu
- 100 g sladkorja
- sol
- 250 g pirine moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 150 ml sončničnega olja
- 200 ml mleka
- 3 žlice instant kave
- olje za namastitev
In še:
- 50 g bele kuverture
- 40 g praženih mandljevih lističev
- 1/2 granatnega jabolka
Priprava:
1 Jajca penasto stepite z medom, sladkorjem in ščepcem soli. Primešajte presejano moko, pecilni prašek, olje in mleko. Eni tretjini testa primešajte instant kavo.
2 Testo prelijte v namaščene vdolbinice – najprej svetlo in nato temno testo. Premešajte ju z vilicami. Kolačke 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladijo v modlu, nato pa jih prevrnite ven.
3 Kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo in z njo okrasite kolačke. Potresite jih z mandljevimi lističi in semeni granatnega jabolka.