Naj zadiši po martinovem!
Za 48 kosov potrebujete:
- 450 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 90 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
- 250 g pasirane skute
- 80 ml sončničnega olja
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 70 g sladkorja
- 260 g orehov
- 30 g medu
- 70 g bebi piškotov
- 2 žlici ruma
- približno 100 g mandljevih lističev
Priprava:
1 Moko, pecilni prašek in sladkor v prahu stresite v skledo. Dodajte skuto, olje in jajce ter zgnetite mehko in voljno testo. 60 minut ga pustite počivati na sobni temperaturi.
2 Mleku dodajte sladkor in ga zavrite. Nato dodajte mlete orehe in jih malce pokuhajte. Ko se mešanica ohladi, dodajte med, mlete piškote in rum.
3 Testo razdelite na 8 kosov in vsakega oblikujte v štručko. Vsako razvaljajte v krog, premera 22 cm. Vsakega zrežite na 6 trikotnikov, nanj dajte 2 žlički nadeva in jih zvijte v rogljičke. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pustite počivati 15 minut.
4 Nato rogljičke premažite z razžvrkljanim jajcem in jih potresite z mandlji. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo na kuhinjski rešetki, nato pa jih potresite s sladkorjem v prahu.