To pa je zagotovo okusna jed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 5 rezin toasta
 - 1 biolimono
 - 1 šop zelišč (rožmarin, timijan, peteršilj, krebuljica)
 - 130 g masla
 - sol, sveže mleti črni poper
 - 600 g krompirja
 - 2 žlici olivnega olja
 - cela kuminova semena
 - 700 g sveže mečarice
 - 3 stroke česna
 - 1 čili
 - 100 g slanine v kosu
 - 1 žlico sončničnega olja
 - 400 g zamrznjenega stročjega fižola
 
Priprava: 
1 Kruhu odrežite skorjo. Preostali kruh zrežite na kocke in jih drobno zmeljite. Nastrgajte lupinico limone. Zelišča oplaknite in jih drobno sesekljajte. Nato jih zmešajte s kruhovimi drobtinami, limonino lupinico, 100 g koščkov masla in nato dodajte še sol in poper.
2 Krompir olupite, ga operite in osušite in nato zrežite na rezine. V ponvi segrejte malo olja. Nanj stresite krompir, semena kumine, sol in poper ter krompir z obeh strani zlato zapecite. Limono zrežite na rezine.
3 Oplaknite in osušite ribje filete ter jih zrežite na enako velike koščke. Model za narastke obložite z rezinami limone. Dodajte preostalo maslo in ribe. Ribe začinite s soljo in poprom ter jih prekrijte z zeliščno mešanico. Jed približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.
4 Olupite čebulo in česen. Česen zrežite na rezine, čebulo pa drobno sesekljajte. Čiliju odstranite semena in ga zrežite na obročke, slanino pa na kocke. V ponvi segrejte malo olja in na njem popražite slanino. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite približno 5 minut. Na koncu dodajte stročji fižol in vse skupaj kuhajte toliko časa, da se fižol zmehča. Postrezite z ribo.
                
            
                            


