Mečarica z zeliščno skorjo

Mečarica z zeliščno skorjo (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

To pa je zagotovo okusna jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 5 rezin toasta
  • 1 biolimono 
  • 1 šop zelišč (rožmarin, timijan, peteršilj, krebuljica)
  • 130 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 600 g krompirja
  • 2 žlici olivnega olja
  • cela kuminova semena
  • 700 g sveže mečarice
  • 3 stroke česna
  • 1 čili
  • 100 g slanine v kosu
  • 1 žlico sončničnega olja
  • 400 g zamrznjenega stročjega fižola

Priprava:

1 Kruhu odrežite skorjo. Preostali kruh zrežite na kocke in jih drobno zmeljite. Nastrgajte lupinico limone. Zelišča oplaknite in jih drobno sesekljajte. Nato jih zmešajte s kruhovimi drobtinami, limonino lupinico, 100 g koščkov masla in nato dodajte še sol in poper.


2 Krompir olupite, ga operite in osušite in nato zrežite na rezine. V ponvi segrejte malo olja. Nanj stresite krompir, semena kumine, sol in poper ter krompir z obeh strani zlato zapecite. Limono zrežite na rezine.


3 Oplaknite in osušite ribje filete ter jih zrežite na enako velike koščke. Model za narastke obložite z rezinami limone. Dodajte preostalo maslo in ribe. Ribe začinite s soljo in poprom ter jih prekrijte z zeliščno mešanico. Jed približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.


4 Olupite čebulo in česen. Česen zrežite na rezine, čebulo pa drobno sesekljajte. Čiliju odstranite semena in ga zrežite na obročke, slanino pa na kocke. V ponvi segrejte malo olja in na njem popražite slanino. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite približno 5 minut. Na koncu dodajte stročji fižol in vse skupaj kuhajte toliko časa, da se fižol zmehča. Postrezite z ribo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri