Postrezite ga na motovilcu s citrusi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g motovilca
- 4 pomaranče
- 2 rožnati grenivki
- 2 žlici belega vinskega kisa
- sol, poper
- sladkor
- 2 žlici kisle smetane
- 4 majhne vejice rožmarina
- 4 medaljone svinjskega fileja (po približno 80 g)
- 2 žlici nevtralnega olja
- 200 ml juhe
Priprava:
1. Motovilec temeljito oplaknite, ga otresite do suhega in preberite. Temeljito olupite 2 pomaranči in grenivki, tako da boste odstranili tudi belo kožico. Med ločevalnimi kožicami izrežite fileje in iztisnite sok. Vinskemu kisu primešajte presetreženi sok, sol, poper, 1 ščepec soli in kislo smetano.
2. Preostali pomaranči prepolovite. Iztisnite sok. Rožmarin oplaknite in ga temeljito otresite. Medaljone osušite s papirnato brisačo.
3. V ponvi segrejte olje. Svinjske medaljone z rožmarinom na olju in na visoki temperaturi z vsake strani pecite po približno 1 minuto. Zalijte s pomarančnim sokom in juho ter jih v pokriti ponvi in na nizki temperaturi dušite še 4 do 6 minut. Na koncu medaljone začinite s soljo in poprom.
4. Motovilec postrezite s fileji pomaranč in grenivk in solato prelijte s polivko. Na solato denite še medaljone in jed po želji še okrasite.
Čas priprave: 35 minut.
Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?