RECEPT: Medaljoni s pomarančami in rožmarinom

8. 10. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Postrezite ga na motovilcu s citrusi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 200 g motovilca 
  • 4 pomaranče 
  • 2 rožnati grenivki 
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol, poper 
  • sladkor 
  • 2 žlici kisle smetane 
  • 4 majhne vejice rožmarina
  • 4 medaljone svinjskega fileja (po približno 80 g)
  • 2 žlici nevtralnega olja 
  • 200 ml juhe
Priprava:

1. Motovilec temeljito oplaknite, ga otresite do suhega in preberite. Temeljito olupite 2 pomaranči in grenivki, tako da boste odstranili tudi belo kožico. Med ločevalnimi kožicami izrežite fileje in iztisnite sok. Vinskemu kisu primešajte presetreženi sok, sol, poper, 1 ščepec soli in kislo smetano.

2. Preostali pomaranči prepolovite. Iztisnite sok. Rožmarin oplaknite in ga temeljito otresite. Medaljone osušite s papirnato brisačo.

3. V ponvi segrejte olje. Svinjske medaljone z rožmarinom na olju in na visoki temperaturi z vsake strani pecite po približno 1 minuto. Zalijte s pomarančnim sokom in juho ter jih v pokriti ponvi in na nizki temperaturi dušite še 4 do 6 minut. Na koncu medaljone začinite s soljo in poprom.

4. Motovilec postrezite s fileji pomaranč in grenivk in solato prelijte s polivko. Na solato denite še medaljone in jed po želji še okrasite.

Čas priprave: 35 minut.
Na osebo: približno 420 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri