Lahkotna in sveža malica ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 8 majhnih krompirjev
- grobo mleto sol
- 2 žlici olivnega olja
- 12 češnjevih paradižnikov
- 4 jajca
- 1 pločevinko tunine (180 g)
- 50 g črnih oliv
- 12 listov bazilike
Za polivko:
- sok 1/2 limone
- 2 žlici olivnega olja
- sveže mlet poper
Priprava:
1 Krompir dobro operite, položite v pekač, solite in nakapajte z oljem. 30 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Zadnjih 5 minut peke dodajte še paradižnike.
2 V tem času skuhajte jajca – ko zavrejo, jih kuhajte še 3 minute, nato jih ohladite v hladni vodi in olupite. Zmešajte limonov sok in olje ter ščepec soli in popra.
3 Pečen krompir prerežite na pol in razporedite po krožnikih. Dodajte dušene paradižnike, koščke tunine in olive. Na vsako porcijo solate položite prepolovljeno jajce. Na koncu solato nakapajte s polivko, začinite s soljo in poprom in okrasite z baziliko.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem