Mehiška fižolova ponev

Mehiška fižolova ponev (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Priljubljena mehiška jed...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 šalotki
  • 3 stroke česna
  • 120 g korenja
  • 500 g paprikove klobase
  • 5 žlic olivnega olja
  • 500 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 500 g črnega fižola (pločevinka) 
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete kumine
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 2 čilija
  • 4 vejice peteršilja

Priprava:

1 Olupite šalotki in česen ter oboje drobno sesekljajte. Olupljeno korenje zrežite na majhne koščke. Klobase zrežite na kolesca.

2 V ponvi popražite kolesca klobase in jih nato postavite stran. Dodajte olivno olje in na njem popražite šalotko in česen. Nato primešajte korenje in ga dušite 5 minut. Dodajte še odcejen fižol in vse skupaj začinite s soljo, poprom in kumino. Prilijte juho, dodajte klobase in juho kuhajte približno 15 minut.

3 Na koncu dodajte še sesekljan čili in jed pustite vreti še 1 minuto. Potresite jo s sveže sesekljanim peteršiljem.