Mesna toast nabodalca

1. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mesna toast nabodalca (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Če pridejo nepričakovani gosti, lahko kruh obložite z nečim slastnim in ga spečete

Za 4 osebe potrebujete

  • 6–8 rezin toasta
  • 400 g kuhanega piščančjega mesa
  • 1 veliko rdečo čebulo
  • 1 1/2 žličke začimb za giros
  • 6 žlic oljčnega olja

Priprava

Kruh zrežite na kvadratke (2,5 cm), jih denite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih na hitro osušite v pečici, segreti na 160 stopinj.

Meso zrežite na enako velike kvadrate, kot so kruhovi. Olupljeno čebulo prerežite na pol in jo zrežite na tanke rezine. Na krajša nabodalca izmenjaje nataknite kruh, meso in čebulo. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko.

Začimbe za giros zmešajte z oljem in z mešanico z vseh strani premažite nabodalca. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 15–20 minut. Med tem časom jih nekajkrat obrnite in premažite z oljem. Postrezite s paradižnikovo ali katero drugo solato.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo približno 410 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord