Pripravite in poizkusite ne bo vam žal!
Za 4 osebe potrebujete:
- 100 g slanine
- 1 čebulo
- 400 g piščančjih jeter
- 10 g belega kruha
- mleko
- 3 jajca
- sol, sveže mleti poper
- 1 vejico timijana
- 4 žlice konjaka
- 1/2 žličke posušenega majarona
- 300 g listnatega testa
- grobo sol za posipanje
Priprava:
1 Slanino in olupljeno čebulo drobno sesekljajte in popražite v ponvi. Nato dodajte koščke očiščenih jeter in jih popražite z vseh strani. Pustite, da se ohladijo.
2 Kruh namočite v mleku in iztisnite tekočino.
Kruh dajte v blender
in dodajte še pražena jetra s čebulo, slanino in jajca.
Začinite s soljo, poprom, timijanom, majaronom in malce konjaka. Sesekljajte do gladkega.
3 Razgrnite listnato testo in izrežite kroge, s premerom 10 cm. Na vsakega položite žličko nadeva, testo prepognite in zatisnite robove.
4 Pastetke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih premažite s stepnim jajcem, potresite s soljo in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Postrezite z drobnjakovo pomako.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem