Mesne pastetke

Mesne pastetke (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Pripravite in poizkusite ne bo vam žal!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g slanine
  • 1 čebulo
  • 400 g piščančjih jeter
  • 10 g belega kruha
  • mleko
  • 3 jajca
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 vejico timijana
  • 4 žlice konjaka
  • 1/2 žličke posušenega majarona
  • 300 g listnatega testa
  • grobo sol za posipanje

Priprava:

1 Slanino in olupljeno čebulo drobno sesekljajte in popražite v ponvi. Nato dodajte koščke očiščenih jeter in jih popražite z vseh strani. Pustite, da se ohladijo.


2 Kruh namočite v mleku in iztisnite tekočino.

Kruh dajte v blender

in dodajte še pražena jetra s čebulo, slanino in jajca.

Začinite s soljo, poprom, timijanom, majaronom in malce konjaka. Sesekljajte do gladkega.


3 Razgrnite listnato testo in izrežite kroge, s premerom 10 cm. Na vsakega položite žličko nadeva, testo prepognite in zatisnite robove.


4 Pastetke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih premažite s stepnim jajcem, potresite s soljo in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj. Postrezite z drobnjakovo pomako.