Ideja za odličen narastek!
Za 6 porcij potrebujete:
- 200 g prekajene vratovine
- 200 g pečene svinjine (pleče)
- 200 g kuhanih piščančjih prsi
- 3 pesti mladih kopriv
- 6 en dan starih žemelj
- 120 ml mleka
- 6 jajc
- sveže mleti črni poper, sol
- ščepec muškatnega oreščka
- maslo za modele
- peteršilj za okrasitev
Priprava:
1 Oplaknite prekajeno meso, ga položite v lonec, prilijte toliko vode, da bo pokrito, in jo zavrite. Meso kuhajte približno 35 minut. Po kuhanju naj se ohladi. Vse vrste mesa zrežite na zelo majhne koščke.
2 Koprive dobro oplaknite, jih otresite do suhega in sesekljajte.
3 Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v skledo in prilijte mleko in malo juhe.
4 Ločite rumenjake od beljakov. Žemljam dodajte še kocke mesa, nato koprive, lističe peteršilja in špinačo. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu dodajte rumenjake in čvrsto stepen sneg beljakov. Premešajte in pustite stati nekaj minut.
5 Namastite modele in jih napolnite z mešanico. Približno 25 do 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite s svežimi peteršiljevimi lističi in narastek postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?