Mesni narastek

Mesni narastek (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za odličen narastek!

Za 6 porcij potrebujete:

  • 200 g prekajene vratovine
  • 200 g pečene svinjine (pleče)
  • 200 g kuhanih piščančjih prsi
  • 3 pesti mladih kopriv
  • 6 en dan starih žemelj
  • 120 ml mleka
  • 6 jajc
  • sveže mleti črni poper, sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • maslo za modele
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Oplaknite prekajeno meso, ga položite v lonec, prilijte toliko vode, da bo pokrito, in jo zavrite. Meso kuhajte približno 35 minut. Po kuhanju naj se ohladi. Vse vrste mesa zrežite na zelo majhne koščke.

2 Koprive dobro oplaknite, jih otresite do suhega in sesekljajte.

3 Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v skledo in prilijte mleko in malo juhe.

4 Ločite rumenjake od beljakov. Žemljam dodajte še kocke mesa, nato koprive, lističe peteršilja in špinačo. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu dodajte rumenjake in čvrsto stepen sneg beljakov. Premešajte in pustite stati nekaj minut.

5 Namastite modele in jih napolnite z mešanico. Približno 25 do 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite s svežimi peteršiljevimi lističi in narastek postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri