Meso – kaj bi brez njega?

19. 6. 2019 Promocijsko sporočilo

Rdeče meso je nekako po krivici »obtoženo« odgovornosti za pojav visokega krvnega tlaka, srčno žilnih bolezni in raka na debelem črevesju.

Da ne boste napačno razumeli, seveda ne trdimo, da ni nobene povezave, vendar večina raziskav zanemarja učinke uživanja prehranskih vlaknin, torej sočasnega uživanja sadja in zelenjave, ki bistveno vplivajo na »škodljivost« zaužitega mesa. Če bi to upoštevali, bi bili pozivi znanosti bistveno drugačni. Ljudi ne bi odvračali od vsejede prehrane, ki je za človeka najbolj naravna izbira, saj z najmanj naporov in skrbi doseže uravnoteženje svoje prehrane. 

Seveda je tako pri kot vseh »razvadah« tega sveta potrebna zmernost, vendar pa prednosti uživanja z naskokom odtehtajo nevarnosti tveganj, če se uživanju mesa povsem odrečete. Jesti manj, a to bolj kakovostno, je zagotovo najbolj modra odločitev, ki jo lahko sprejmete.

meso

Slediti modrosti prednikov, ki so krožnike z mesom bogato obložili tudi z domačo zelenjavo, pa je modrost, ki vam bo prišla prav tudi danes. Oboje, tako meso kot zelenjava naj bo domačega porekla, hrana iz bližine, ki ni prepotovala na tisoče kilometrov in zrasla v neznanem, daleč od naših oči. 

meso

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri