Mnogi med nami si kosila brez mesa sploh ne predstavljamo, in tudi ko ni glavna jed, se pogosto prikrade kot ena izmed sestavin, predvsem v enolončnicah ali juhah.
Meso lahko pripravimo na različne načine, najredkeje pa pripravimo kuhano meso. Razlog za to je, da je pogosto suho in brez okusa.
Preberite še:
- To je 5 mineralov, ki bi jih morali zaužiti vsakodnevno
- Azijski otroci so najbolj zdravi nas vetu in to zaradi teh 10 stvari
Vendar ni nujno, da je tako. Če ste na dieti ali pa se preprosto želite malo bolj zdravo prehranjevati, pogumno posegajte po kuhanem mesu, saj imamo odlične nasvete za njegovo pripravo. Izkušene gospodinje so namreč ugotavljale, kako ga pravilno skuhamo, torej ali ga damo v vrelo ali hladno vodo.
Vse je odvisno od tega, kaj želite pripraviti, saj je od tega odvisna tudi temperatura vode in da bo pečeno meso sočno, upoštevajte te nasvete.
Če potrebujete meso za solato ali katero koli drugo jed (razen za juho in enolončnico), potem ga obvezno kuhajte v vreli vodi.
Ko je meso kuhano, ga pustimo, da se ohladi v juhi (v vodi v kateri se je kuhalo), saj bo tako veliko bolj sočno in okusno.
To pravilo velja predvsem za piščančje meso. Samo meso za juho ali juho kuhamo v hladni vodi.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem