Pečemo!
Za 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 125 g masla
- 75 g sladkorja v prahu
- 10 g vaniljevega sladkorja
- 2 rumenjaka
- 250 g moke + moko za delovno površino
- ščepec soli
Za nadev:
- 100 g očiščene rabarbare
- 100 g malin
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 20 g koruznega škroba
In še:
- 50 g mandljevih lističev
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Zmehčano maslo penasto stepite z obema vrstama sladkorja in rumenjakoma. Nato dodajte moko, sol in zamesite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in za 20 minut postavite v hladilnik.
2 Očiščeno rabarbaro zrežite na kocke, primešajte maline, sladkor in koruzni škrob.
3 Delovno površino potresite z moko, testo razdelite na 8 delov in vsakega razvaljajte v 12 cm velik krog. Po sredini razporedite nadev, 1,5 cm roba pa pustite praznega. Prazne robove zapognite čez nadev. Mini pite položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih potresite z mandljevimi lističi in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"