Ni praznikov brez okusne hrane...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 rdečo čebulo
- 1 žlico olivnega olja
- 80 g izkoščičenih črnih oliv
- pest sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- sol, poper
- 1 zavitek listnatega testa
- moko za delovno površino
- 1 žlico mlete kumine
- 1 žličko grobo mlete soli
Priprava:
1 Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem olju, dodajte drobno sesekljane olive, peteršilj, sol in poper ter ponev odstavite. Jajce ubijte v kozarec in ga razžvrkljajte.
2 Na pomokani delovni površini malce razvaljajte listnato testo in ga zrežite na kvadrate. Premažite jih z jajcem, prekrijte z mešanico in jih po diagonali zvijte. Zvitke nato razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko.
3 Rogljičke premažite z jajcem, potresite z mleto kumino in soljo ter jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem