Mini rogljički z olivami

Mini rogljički z olivami (foto: Profimedia) Profimedia
31. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ni praznikov brez okusne hrane...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 rdečo čebulo
  • 1 žlico olivnega olja
  • 80 g izkoščičenih črnih oliv
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci
  • sol, poper
  • 1 zavitek listnatega testa
  • moko za delovno površino
  • 1 žlico mlete kumine
  • 1 žličko grobo mlete soli

Priprava:

1 Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem olju, dodajte drobno sesekljane olive, peteršilj, sol in poper ter ponev odstavite. Jajce ubijte v kozarec in ga razžvrkljajte.

2 Na pomokani delovni površini malce razvaljajte listnato testo in ga zrežite na kvadrate. Premažite jih z jajcem, prekrijte z mešanico in jih po diagonali zvijte. Zvitke nato razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko.

3 Rogljičke premažite z jajcem, potresite z mleto kumino in soljo ter jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri