Mini tortice s paprikovim namazom z olivami

2. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mini tortice s paprikovim namazom z olivami (foto: Profimedia)
Profimedia

Prava paša za oči in brbončice - in preprosta priprava jedi!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 300 g paprik različnih barv
  • 8 vejic timijana + nekaj za okras
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici vinskega kisa 
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g črnih oliv
  • 50 g zelenih oliv
  • 250 g zrnate skute

Za mini tortice:

  •  250 g moke
  • 120 g zmehčanega masla
  • sol
  • 1 jajce
  • 2 rumenjaka
  • 50 g parmezana

Priprava:

1 Oplaknite paprike, jih obrišite in položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 10 do 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 220 stopinj, da lepo počrnijo. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladijo. Nato jih olupite in zrežite na majhne koščke. Stresite jih v skledo.

2 Oplaknite timijan, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Stresite jih v skledo k paprikam in dodajte sol, poper, kis in olje. Olive drobno sesekljajte in jih primešajte preostalim sestavinam v skledi. Na koncu primešajte še skuto.

3 Moko stresite v skledo. Dodajte koščke zmehčanega masla, sol, jajce in rumenjaka. Nato dodajte še 200 ml vode in zgnetite gladko testo. Vanj vgnetite še drobno nastrgan parmezan. Testo naj nato v hladilniku počiva 60 minut.

4 Testo na pomokani delovni površini razvaljajte v pravokotnik in izrežite kroge. Z njimi obložite vdolbinice modela za mafine in testo večkrat prebodite z vilicami. Nanj stresite suh fižol in testo 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite fižol, mafine prekrijte z namazom in jih okrasite s timijanom.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord