Svinjski file, slanina, kisla smetena ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g svinjskega fileja
- 150 g slanine (v kosu)
- 1 paprikovo klobaso
- 1 rumeno papriko
- 2 čebuli (belo in rdečo)
- sol, sveže mleti črni poper
- olje
- 150 g kisle smetane
- 20 g zrnate gorčice
Priprava:
1 Meso očistite in ga zrežite na kocke. Slanino prav tako zrežite na kocke, klobaso pa zrežite na 1 cm debela kolesca. Očiščeno papriko zrežite na majhne koščke. Olupite čebuli in ju zrežite na krhlje. Na nabodala izmenjaje nataknite slanino, papriko, meso, čebulo in klobaso ter jih nato z vseh strani začinite s soljo in poprom. Če boste uporabljali lesena nabodala, jih prej za nekaj minut namočite v vodi.
2 V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite nabodala. Nato jih dajte v pekač, obložena s papirjem za peko, in jih 10 minut pecite še v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 V tem času pripravite omako. Kisli smetani primešajte gorčico. Dodajte sol in poper. Postrezite z mesnimi nabodali in pečenim krompirjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa