Nabodala s svinjino in papriko

Nabodala s svinjino in papriko (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Svinjski file, slanina, kisla smetena ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g svinjskega fileja
  • 150 g slanine (v kosu)
  • 1 paprikovo klobaso
  • 1 rumeno papriko
  • 2 čebuli (belo in rdečo)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 150 g kisle smetane
  • 20 g zrnate gorčice

Priprava:

1 Meso očistite in ga zrežite na kocke. Slanino prav tako zrežite na kocke, klobaso pa zrežite na 1 cm debela kolesca. Očiščeno papriko zrežite na majhne koščke. Olupite čebuli in ju zrežite na krhlje. Na nabodala izmenjaje nataknite slanino, papriko, meso, čebulo in klobaso ter jih nato z vseh strani začinite s soljo in poprom. Če boste uporabljali lesena nabodala, jih prej za nekaj minut namočite v vodi.

2 V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite nabodala. Nato jih dajte v pekač, obložena s papirjem za peko, in jih 10 minut pecite še v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 V tem času pripravite omako. Kisli smetani primešajte gorčico. Dodajte sol in poper. Postrezite z mesnimi nabodali in pečenim krompirjem.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri