Nabodala s svinjskim filejem

Nabodala s svinjskim filejem (foto: fotolia) fotolia
20. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nežno svinjsko meso in hrustava paprika, začinjena z aromatično žar omako

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g svinjskega fileja
  • po 1 rumeno in rdečo papriko
  • 100 ml žar omake
  • sol, poper
  • 2 žlici repičnega olja
  • po želji nekaj lističev bazilike

Priprava

Meso na hitro oplaknite pod hladno vodo in ga obrišite s papirnato brisačo. Če želite, z ostrim nožen odstranite maščobo in kite. Nato file zrežite na enako velike koščke. Papriki očistite, ju prepolovite, odstranite semenje, ju oplaknite in dobro odcedite. Papriki zrežite na grižljaj velike koščke.

Meso in papriko izmenjaje nataknite na lesena nabodala. Premažite jih s tankim slojem omake za žar in jih začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje (lahko uporabite rebrasto ponev). Nabodala med občasnim obračanjem pecite 8 do 10 minut. Po želji jih okrasite z lističi bazilike. Kot prilogo ponudite ocvrt krompirček ali pa krompirjeve polpete.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri