Nabodalca z mletim mesom

19. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodalca z mletim mesom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Pribora ne boste potrebovali

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 en dan staro žemljico
  • 1 šopek gladkega peteršilja
  • 600 g mešanega mletega mesa
  • 1 jajce
  • 1 noževo konico naribane lupinice neškropljene limone
  • sol
  • poper
  • 1 žlico repičnega olja

Priprava

Žemljice namočite. Lističe peteršilja potrgajte in jih drobno sesekljajte. Zmešajte jih z mletim mesom, jajcem, ožeto žemljico in limonino lupinico ter zmes začinite. Z vlažnimi rokami oblikujte zvitke in jih nataknite na nabodalca.

V teflonski ponvi segrejte olje in med vmesnim obračanjem nabodalca pecite 8–10 minut. Shranite jih v zaprti posodici in s seboj vzemite še jogurtno pomako.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo približno 410 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek