Preprosta, a okusna jed ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g majhnega krompirja
- olivno olje
- sol, sveže mleti barviti poper
- sveže timijanove vejice
- 150 g skute
- 2 rumenjaka
- 2 rezini toasta
- 1 čili
- 2 vejici peteršilja
- nekaj lističev bazilike
- 1 žlico masla
- 20 g parmezana
- 50 g slanine
Priprava:
1 Krompir dobro operite in ga kuhajte toliko časa, da se skoraj zmehča. Ko se ohladi, ga prerežite na pol in z žlico postrgajte nekaj sredice. Pripravljen krompir nakapajte z olivnim oljem in ga začinite s soljo, poprom in timijanom.
2 Zmešajte skuto, rumenjaka, sol in poper. Toast gladko sesekljajte skupaj s čilijem, peteršiljem, baziliko, maslom in parmezanom.
3 Krompir nadevajte s skutnim nadevom, ga ovijte v slanino in potresite z zeliščno mešanico. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 15 minut.