Jed, ki bo razveselila ljubitelje rib!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 lososova fileta (po 400 g)
- 3 žlice olivnega olja
- 4 stroke česna
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici medu
- vejico rožmarina
- 1 limono
- sol, sveže mleti poper
Za nadev:
- košček svežega ingverja
- 1 čili
- 1 šop mlade čebule
- 2 stroka česna
Priprava:
1 Očistite zelenjavo in ingver. Ingver zrežite na ozke paličice, čili in česen na paličice, čebulo pa na obročke. V ponvi segrejte 1 žlico olja in vse skupaj popražite.
2 Na delovno površino položite lososov filet s kožo navzdol in ga obložite s praženo mešanico. Pokrijte z drugim filetom (s kožo navzgor). Zrežite na 4 ‘sendviče’ in jih povežite s sukancem.
3 Zmešajte strt česen, sojino omako, sok 1 limone, med, sesekljan rožmarin, 2 žlici olja, sol in poper. Lososove sendviče premažite s to mešanico in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s kuskusom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?