Nadevan piščanec

Nadevan piščanec (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ta jed pa marsikoga zelo razveseli ...

Za 4 osebe potrebujete:

Za kokosovo maso:

  • 1 piščanca (približno 1,2 kg)
  • sol, sveže mleti poper
  • 6 en dan starih žemelj
  • 200 ml mleka 
  • 3 jajca
  • 2 žlici masla + maslo za pekač
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 žličko posušenega timijana 
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • pest strtih orehov

Za prilogo: 

  • 800 g majhnega krompirja
  • 4 žlice mešanice sesekljanih zelišč
  • 1 žlico sezamovih semen
  • sol
  • mleti pisani poper
  • 1 žlico stopljenega masla

Priprava:

1 Oplaknite piščanca, ga osušite in začinite s soljo in poprom. Žemlje zrežite na kocke in jih prelijte z mlačnim mlekom. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake zmešajte z maslom, ščepcem soli in poprom. Dodajte še žemlje (prej iztisnite odvečno tekočino), muškatni orešček, zelišča, sesekljane orehe in na koncu še sneg beljakov.

2 Piščanca nadevajte s pripravljenim nadevom in ga dobro povežite z vrvico. Položite ga v namaščen pekač in prilijte malo vode. Pri 180 stopinjah ga pecite približno 90 minut. Med peko ga večkrat oblijte z nastajajočo omako.

3 Medtem skuhajte krompir v oblicah. Zmešajte zelišča, sezam, sol in poper in stopljeno maslo in v mešanici povaljajte olupljen krompir.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri