Najboljša kava v družbi odlične domače hrane

15. 2. 2017 Promocijsko sporočilo

Med vikendom, 18. in 19. februarja, lahko na celjskem sejmišču obiščete 2. Festival kave Slovenija in 2. Festival hrane in pijače Kulinart. Obeta se ponudba bogate slovenske kulinarične dediščine, šovi in degustacije ter največja ponudba za vse ljubitelje kave. Vstop je prost!

Festivala bosta v soboto, 18. 2., odprta med 9. in 19. uro, v nedeljo, 19. 2., pa med 9. in 17. uro. Vstop je prost!

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji kave

Na 2. Festivalu kave Slovenija bo prisotnih več kot 30 ponudnikov in še več različnih blagovnih znamk kave ter vsega kar potrebujemo za njeno odlično pripravo. Obiskovalci bodo lahko izbirali med različnimi vrstami surove kave, ponudbo manjših pražarn in velikih blagovnih znamk kave ter se seznanili s posebnimi načini priprave kave.

Posebni gosti na festivalu kave bodo tudi ponudniki čaja in pripomočkov za njegovo pripravo. Izbirati bo mogoče še med ponudbo kakava, vroče čokolade, keramičnih izdelkov za odlično postrežbo kave.

Več informacij lahko dobite na njihovi spletni strani www.ce-sejem.si

Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji kave, da se spoznajo z osnovami dobre priprave kave, kot tudi profesionalci, gostinci in bariste. Profesionalcem so predvsem namenjena aktualna predavanja, ki jih bodo na festivalu izvedli predstavniki tržaškega združenja proizvajalcev in trgovcev s kavo (Trieste Coffee Association), ki je partner festivala.

Podučiti se bo mogoče, kako čistiti opremo za ekspreso, kako kavo zanj mleti in kako ga pravilno skuhati. Izvedeli bomo, kaj je to Cupping (opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi), se seznanili z umetnostjo risanja z mlečno peno (latte art) ...

Kulinart prinaša tradicionalne jedi na sodoben način

Na Kulinartu se bo predstavilo več kot 70 ponudnikov, večinoma iz Slovenije, poskusiti pa bo mogoče tudi kulinarične dobrote mednarodne kuhinje (Italija, iz Hrvaške Slavonija, indijska kuhinja). V ponudbi bodo različne mesnine, mlečni in pekovski izdelki, olja in vina, tipične jedi posameznih slovenskih regij ... Kuharski mojstri bodo kuhali tradicionalne jedi na sodoben način, v kuhanju se bodo lahko preizkusili otroci. Udeležiti se bo mogoče tudi vodenih degustacij vina in piva.

Več informacij lahko dobite na njihovi spletni strani www.ce-sejem.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri