Najboljši bananin kruh

Najboljši bananin kruh (foto: Profimedia) Profimedia
29. 2. 2016

Ta kruh je posebno okusen, če ga popečemo.

Uporabite polnovredno pšenično, ječmenovo ali pirino moko. Če nimate koronarne srčne bolezni, dodajte 1,2 dl sesekljanih orehov ali 0,6 dl rozin in 0,6 dl orehov.

Potrebujete:
  • 3 dl polnovredne pšenične moke
  • 2,4 dl ječmenove ali pirine moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žličko sode bikarbone
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 3 majhne, zrele banane, ali 2 veliki, zreli banani
  • 1,2 dl jabolčne čežane
  • 0,8 dl (ali manj) javorovega sirupa, medu ali sladkorja
  • nadomestek jajc v količini, ki ustreza enemu jajcu (=1 žlica mletega lanenega semena, zmešana s 3 žlicami vode, ALI 1,5 žličke kupljenega nadomestka jajc, zmešane z 2 žlicama vode)
  • 1,2 dl rozin
  • 2 žlički vaniljinega izvlečka
  • 1,8 dl ovsenega, mandljevega ali nemastnega sojinega mleka
  • 1 žlica limoninega soka
Priprava:

1. Vnaprej ogrejte pečico na 180 stopinj.

2. V veliki skledi zmešajte prvih pet sestavin.

3. V srednje veliki skledi pretlačite banane, vmešajte preostale sestavine.

4. Moki dodajte tekočine in narahlo premešajte. Prelijte maso v pekač za štruce z dimenzijami 23 krat 12 centimetrov in pecite 70 minut, oziroma toliko časa, da zobotrebec, ki ga potisnete v testo, pride čist ven.

Iz knjige Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni, avtor Caldwell B. Esselstyn Jr., dr. med.; knjiga je izšla pri založbi Planet; foto: Profimedia.si

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri