Prehrana Promocijsko sporočilo

Najboljši recept za zdravo kosilo, ki ga pripravite v trenutku (tudi za pred treningom!)

17. 1. 2023
Deli
Najboljši recept za zdravo kosilo, ki ga pripravite v trenutku (tudi za pred treningom!) (foto: Vida Macura Maglica)
Vida Macura Maglica

Vam je zmanjkalo idej za kosilo? Tu je recept, s katerim ne boste imeli veliko dela, kosilo pa si lahko nesete celo s seboj v službo. Pripravite si ga pred vadbo, ali ko ste vabljeni na zabavo in veste, da bo tam veliko nezdrave hrane. 

Ni pomembno le, da kosila ne preskočite, kot se to rado zgodi, kadar imate veliko dela, pač pa je važno, kaj jeste. Se boste kasneje ponovno lahko osredotočili na delo, ali boste postali zaspani, napihnjeni, vam bo morda celo slabo? 

Zgornji "simptomi" se večinoma pojavijo pri mastni hrani, ki jo dobite v restavracijah. Da bo takšnih obrokov čim manj, in da boste letos večkrat kaj skuhali in si pripravili hranljiv obrok, je tu recept licencirane kondicijske trenerke in kreatorke patentirane vadbe Extreme Training®️ Vide Macura Maglica

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.magliKot boste videli, ne potrebujete veliko časa za pripravo, če ne morete pojesti vsega, pa lahko odnesete s seboj na pot. 

Ste pripravljeni na recept?

Kuskus s puranjim mesom, hokaido bučo in indijskimi oreščki

SESTAVINE: 
  • sol
  • 10 g maščoba za pečenje
  • jušna osnova
  • 60 g kuskus
  • 150 g puranje meso
  • peteršilj
  • 100 g hokaido buča
  • 10 g indijski oreščki
Vida Macura Maglica

Puranje meso narežemo na majhne koščke. Jušni osnovi dodamo vodo in zavremo ter kuhamo na nizki temperaturi. 

Kuskus stresemo v posodo in ga prelijemo z jušno osnovo. Pustimo, da vpije vso vodo in nabrekne. 

V ponev vlijemo malo maščobe za pečenje, dodamo puranje meso in hokaido bučo ter dušimo na srednji temperaturi 10-12 minut. Začinimo s soljo in peteršiljem ter pražimo še 2-3 minute, ob tem pa nenehno mešamo. 

Kuskus razdrobimo z vilicami in ga stresemo v ponev. Dodamo še indijske oreščke, vse skupaj dobro premešamo in postrežemo na krožniku. 

Kaj ste si podarili za božič? Ste pozabili nase?

Imamo odlično darilo za vas ali za bližnje, ki so si v novem letu zadali cilje glede vadbe in prehrane. Čeprav je mesec obdarovanja mimo, sebi ali drugim podarite orodje, s katerim boste zaobljube vzdrževali in ob koncu leta ponosno rekli, da ste še vedno zvesti svojim dobrim navadam. 

V aplikaciji Extreme Training®️ licencirane kondicijske trenerke Vide Macura Maglica, vas čakajo različne vrste vadb, od tistih za začetnike do izkušenejših in zdravi recepti, da vam nikoli ne zmanjka idej za  obroke. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

V aplikaciji boste odkrili 1.825 različnih predlogov zdravih jedi z recepti in preračunanim vnosom kalorij. Za vsak dan v letu lahko izberete drug predlog dnevnih obrokov, ne da bi se ta ponovil. Predlagane obroke lahko mešate med seboj (npr. današnjo večerjo z jutrišnjo večerjo ali včerajšnjo večerjo) in ne presežete priporočenega dnevnega kaloričnega vnosa. Gre za jedilnike zdrave prehrane in ne dieto, zato so primerni za vsakogar.

Poglejte, kaj o aplikaciji pravi Vida

"Če si resnično želiš zapeljivo in zdravo telo, potem enostavno moraš preizkusiti mojo aplikacijo Extreme Training®️. Aplikacija Extreme Training®️ je namenjena ženski populaciji ljudi in pokriva vsa starostna obdobja uporabnice kot tudi vsa življenjska obdobja uporabnic. V aplikaciji prejmeš točno pripravljen trening program zate (ob vstopu prejmeš par nezahtevnih vprašanj in aplikacija ti na podlagi odgovorov pripravi točno prilagojen trening zate). Zagotavljam ti vidne rezultate že po dveh tednih treningov (trikrat na teden po eno uro) in to brez diet. Vsekakor pa je dobrodošlo preizkusiti tudi recepte. Namreč v aplikaciji Extreme Training®️ jih najdeš kar 1.825 zato verjamem, da idej za zdrav obrok ne bo zmanjkalo.

Do sanjske postave sem pomagala že več kot 15.000 ženskam – dovoli mi, da tudi tebi."