JAJCEM!
V zadnjih 90 letih jih je pojedla okoli 100.000! Vsaj dve jajci na dan.
Tako religiozno jih je začela jesti pri svojih 20., po tem, ko ji je zdravnik diagnosticiral anemijo in ji naročil naj vsak dan zaužije dve surovi in eno kuhano jajce.
»In to je to,« je povedala za AFP. »In piškote. Vendar jih ne pojem veliko, ker nimam zob.«
Njen zdravnik Carlo Bava je potrdil, da ni nikoli upoštevala običajnih prehranskih nasvetov, kot je uživanje veliko zelenjave in sadja. Ko jo je prvič srečal, »je pojedla tri jajca na dan, dve surovi zjutraj in nato omleto opoldne ter piščanca za večerjo.« »In imela je popolno raven holesterola in glukoze.«
V zadnjih letih svojega življenja pa je pojelda "le" še dve jajci na dan in zmanjšala tudi vnos mesa. »Ker ji ni bil več všeč in ker ji je nekdo dejal, da povzroča raka,« je še povedal zdravnik.
STE ŽE KDAJ OPAZILI NENAVADNO BELO SLUZ V BELJAKU? Preverite: Kaj je tista bela nitasta stvar v jajcu? In ali lahko takšno jajce pojeste!?
➡️ https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/kaj-je-tista-bela-nitasta-stvar-v-jajcu-bi-morali-taksno-jajce-zavreci/
Ali to pomeni, da bi morali vsi jesti surova jajca, da bi dočakali 100 let?
Seveda ne. Še posebej previdni pa morajo biti posamezniki, ki imajo predispozicije za določena obolenja. Poleg tega vemo, da na dolgoživost vpliva več dejavnikov, prehrana je le eden izmed njih. Tu so še genetska zasnova, življenjski slog, okoljski dejavniki ... In vsi dejavniki so med seboj povezani.