Čudovit nadev iz šunke, rikote in parmezana
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g moke
- sol, poper
- 2 jajci
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 g prekajene šunke (v kockah)
- 250 g rikote
- 50 g naribanega parmezana
- 1 rumenjak
- 1 beljak
- 1 čebulo
- 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
- 1 žlico posušenih italijanskih zelišč
- 1 žlico balzamičnega kisa
- 8 žlic naribanega trdega sira
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
Moko, malce soli, jajci in 2 žlici olja zgnetite v voljno in gladko testo. Če je treba, dodajte malce hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, ga zavijte v prozorno folijo in ga pustite počivati 30 minut.
Zmešajte šunko, rikoto, parmezan in rumenjak ter mešanico začinite s soljo in poprom. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Izrežite kroge, premera 8 cm. Na sredino vsakega denite žličko nadeva. Robove premažite z razžvrkljanim beljakom, prepognite in zatisnite. Polmesec ovijte okoli prsta in stisnite skupaj oba končka. Raviole približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 4 manjše ali 1 velik model za narastke. Čebulo zrežite na kocke in jo podušite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo, poprom, zelišči in balzamičnim kisom. Torteline odcedite in jih skupaj z omako denite v modelčke oziroma model. Potresite s sirom in narastek približno 15 minut pecite v pečici. Na koncu ga potresite še s peteršiljem.
Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.
Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 49 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit