Narastek s tortelini

Narastek s tortelini (foto: foodstock photo) foodstock photo
14. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Čudovit nadev iz šunke, rikote in parmezana

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g moke
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 100 g prekajene šunke (v kockah)
  • 250 g rikote
  • 50 g naribanega parmezana
  • 1 rumenjak
  • 1 beljak
  • 1 čebulo
  • 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1 žlico posušenih italijanskih zelišč
  • 1 žlico balzamičnega kisa
  • 8 žlic naribanega trdega sira
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

Moko, malce soli, jajci in 2 žlici olja zgnetite v voljno in gladko testo. Če je treba, dodajte malce hladne vode. Testo oblikujte v kroglo, ga zavijte v prozorno folijo in ga pustite počivati 30 minut.

Zmešajte šunko, rikoto, parmezan in rumenjak ter mešanico začinite s soljo in poprom. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Izrežite kroge, premera 8 cm. Na sredino vsakega denite žličko nadeva. Robove premažite z razžvrkljanim beljakom, prepognite in zatisnite. Polmesec ovijte okoli prsta in stisnite skupaj oba končka. Raviole približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 4 manjše ali 1 velik model za narastke. Čebulo zrežite na kocke in jo podušite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo, poprom, zelišči in balzamičnim kisom. Torteline odcedite in jih skupaj z omako denite v modelčke oziroma model. Potresite s sirom in narastek približno 15 minut pecite v pečici. Na koncu ga potresite še s peteršiljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri