Narastek z mletim mesom

12. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Narastek z mletim mesom (foto: foodstock photo)
foodstock photo

S hokaido bučo in testeninami

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 čebuli
  • 400 g mletega mesa
  • 3 žlice masla
  • 250 g paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1–2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žličko posušenega origana
  • sol, poper
  • sladkor
  • mleto papriko
  • 400 g peresnikov
  • 500 g hokaido buče
  • 1 žlico moke
  • 200 ml juhe
  • 200 ml mleka
  • 100 g naribanega sira
  • 1 rumenjak

Priprava

Čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z mletim mesom popecite na 1 žlici masla. Dodajte paradižnike. Vse skupaj začinite s kisom, origanom, malo soli, poprom, sladkorjem in mleto papriko ter kuhajte približno 5 minut.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Bučo oplaknite, ji odstranite semenje in jo zrežite na tanke trakove. Nato jo podušite na 1 žlici masla in jo solite. Segrejte še preostalo maslo in na njem zarumenite moko. Prilijte juho in mleko, pustite lahno vreti približno 3 minute in nato bešamel začinite. V bešamelu stopite 50 g sira ter posodo odstavite s kuhalne površine. Razžvrkljajte rumenjak in ga primešajte.

Do sredine stoletja naj bi se vsako leto stopilo na tisoče ledenikov

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testenine odcedite in jih z bučo in mesom v slojih zložite v model za narastke. Prelijte z bešamelom, potresite s preostankom sira in narastek pecite približno 20 minut. Po želji ga po peki še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 81 g.