S hokaido bučo in testeninami
Za 4 osebe potrebujete
- 2 čebuli
- 400 g mletega mesa
- 3 žlice masla
- 250 g paradižnikov (iz pločevinke)
- 1–2 žlici balzamičnega kisa
- 1 žličko posušenega origana
- sol, poper
- sladkor
- mleto papriko
- 400 g peresnikov
- 500 g hokaido buče
- 1 žlico moke
- 200 ml juhe
- 200 ml mleka
- 100 g naribanega sira
- 1 rumenjak
Priprava
Čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z mletim mesom popecite na 1 žlici masla. Dodajte paradižnike. Vse skupaj začinite s kisom, origanom, malo soli, poprom, sladkorjem in mleto papriko ter kuhajte približno 5 minut.
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Bučo oplaknite, ji odstranite semenje in jo zrežite na tanke trakove. Nato jo podušite na 1 žlici masla in jo solite. Segrejte še preostalo maslo in na njem zarumenite moko. Prilijte juho in mleko, pustite lahno vreti približno 3 minute in nato bešamel začinite. V bešamelu stopite 50 g sira ter posodo odstavite s kuhalne površine. Razžvrkljajte rumenjak in ga primešajte.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testenine odcedite in jih z bučo in mesom v slojih zložite v model za narastke. Prelijte z bešamelom, potresite s preostankom sira in narastek pecite približno 20 minut. Po želji ga po peki še okrasite.
Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.
Na osebo: približno 820 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 81 g.
Novo na Metroplay: Vključite jutranjo jogo v svoj dan in se čudite pozitivnim spremembam | LUŠTno je biti fit