Narastek z ravioli s sirovo skorjico

31. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Narastek z ravioli s sirovo skorjico (foto: revija lisa)
revija lisa

Zelišča poskrbijo za čudovito aromo slastne kreme

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g zamrznjene mešane zelenjave
  • sol 
  • 2 pločevinki raviolov v paradižnikovi omaki
  • 6 vejic bazilike
  • 6 vejic peteršilja
  • 200 g lahkega svežega sira (do 1 % maščobe)
  • poper
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 100 g naribane gavde

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Zelenjavo 1 do 2 minuti blanširajte v vreli slani vodi, jo nato vzemite iz nje, oblijte s hladno vodo in jo dobro odcedite. Odcedite tudi raviole in prestrezite sok. Zelišča oplaknite, jih otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Nato jih primešajte paradižnikovi omaki.

Sveži sir krepko začinite s soljo, poprom in mleto papriko. Paradižnikovo omako denite v večji model za narastke (približno 30 cm). Raviolom primešajte zelenjavo in jih stresite v model. Po njih v kupčkih porazdelite sveži sir.

Raviole nato potresite z naribanim sirom in jih na srednjem nivoju pečici pecite približno 20 do 25 minut. Po potrebi narastek po 15 minutah peke pokrijte z aluminijasto folijo ali papirjem za peko, da se sir preveč ne zapeče. Preden ga postrežete, narastek potresite še s svežimi zelišči.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord