Kuhano vino je že dolgo precej priljubljeno ravno v decemberskem času.
Mnogi kuhano vino obožujejo, toda najde se tudi veliko takšnih, ki ga ne marajo ravno preveč. Če tudi vi iščete okusno alternativo kuhanemu vinu, je za vas kot nalašč čokoladni punč. V nadaljevanju preverite recept za topel napitek, ki vam bo v hladnih zimskih dneh dodobra segrel telo.
Sestavine za čokoladni punč:
- 100 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 400 ml mleka
- 100 ml ruma
- ščepec soli
Priprava čokoladnega punča:
Najprej čokolado natrgamo na kocke in jo damo v posodo za kuhanje. Prilijemo mleko in posodo pristavimo na štedilnik ter čokolado na nižji temperaturi počasi stopimo. Ko se čokolada popolnoma raztopi v mleku, dodamo rum in sol ter malo povečamo temperaturo, da punč zavre. Pustimo kuhati 3-4 minute, odstavimo z ognja in takoj postrežemo ter uživamo v napitku.
Preberite še: Ne marate kuhanega vina? Poskusite recept za čokoladni punč
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?